خوراکی های بومی بلوچستان

در بلوچستان عمدتا بنا به اقلیم خاص منطقه ای غذای مخصوص به آن اقلیم طبخ می شود . برای مثال ماهی مهمترین غذای مردمان چابهار و کنارک است و انواعی از خوارک ماهی توسط آن‎ها طبخ می‎شود و یا در آن بخش‎هائی از استان که درخت نخل وجود دارد غذاهای خرمائی بیشتر مورد مصرف است و در مناطقی با ظرفیت کشاورزی و دامپروری خوراکی هایی از گندم و گوشت حیوانات به مصرف می رسد .
 "پترونگ"  ( نوعی سبزی کوهی ) ،" راب" ( نوعی سبزی است که در هنگام سال تحویل به منظور بیرون رفتن درد از بدن استفاده می شود) و"بت"  (مخلوطی است از برنج، ماش‎وسایرحبوبات‎به همراه‎روغن‎و ادویه) غذای عمده مردم بلوچستان است . "اشکنه گشنیز" خوراک مردم سراوان است ."خوراک خرما" (ترکیبی از خرما ، نان ، برنج و حبوبات) مخصوص چابهاری ها است و"نان بلوچی" و "آچار" (نوعی ادویه) به عنوان غذاهای گیاهی در این منطقه صرف می شود . "آب گوشت" و بزقرمه" (گوشت به همراه فلفل قرمز و دارچین زردچوبه که در ظروف سفالی و به سبک غذاهای هندی پخته می شود) توسط میرجاوه ای ها خورده می شود . "آب گوشت ماهی" و "ماهی نمک سود" غذای مخصوص نیک شهری ها است ."کله جوش" در زاهدان  طبخ می شود که این ها در زمره  خوراکی های حیوانی اند . "کنک" (نوعی حلوا و ترکیبی از خرما ، بادام ، پسته ، و شیرخرما شبیه مسقطی) در چابهار ، "شوده و ده"(ترکیبی از خرما ، کنجد ، بادم و پونه) در چابهار  به عنوان غذاهای کانی دار مطرحند . دیگر خوراکی ها چون "مزک"، "بد"، "آب‎واد" و "پته" نیز در میر جاوه خورده می‎شود.

نظر یادتون نره !!!

/ 5 نظر / 11 بازدید
بلوچ

جالب بود [چشمک]

علیرضا

سلام از تنورچه چرا چیزی نگفتید .

چکامه

سلام خیلی جالب بود واقعا خسته نباشی خیلی دوست داشتم از بلوچستان بیشتر بدونم خیلی کمکم کردی از سراوان بیشتر بنویس بازم ممنون من لینکت میکنم اگه شما هم دوست داشتی منو لینک کن.

افشین

سلام جیگرتو سایتی ک سرهم کردی بهتره ک ترانه و رقص بلوچی بزاری و چن تصویر از انواع لباس بلوچی و نرخ دوخت بزاری سنبل خان

براس

بازخوبت اجازه ديه شه مطالبان استفاده كنان په وتي وبلاگا وتي نظرا په من ديم بده